Welcome drink neboli drink (nápoj) na uvítanou, je dnes jež klasickou součástí společenských akcí. Nejde jen o to, návštěvníkovi akce dát do ruky hned něco na vstupu. Umožní nám se s klientem pozdravit osobně, zastavit se a prohodit pár slov. Většinou se podává perlivé víno (sekt, lambrusco), jelikož je, řekněme, nejlevnější.
Pokud chceme být originální, nabídneme návštěvníkům více. A to nejen na výběr ze dvou nápojů (bílé/červené), doplnění nápoje o ozdobu, např. ovoce, ale nabídneme i nealkoholickou variantu. Ne každý návštěvník holduje alkoholu a ne každý může na akci pít (nemoc, řízení vozidla).
Chceme-li zazářit a okouzlit návštěvníka hned po příchodu, nabídneme mu welcome drink, na který bude dlouho vzpomínat. Samozřejmostí je již jeho podání od obsluhy, která nabídne kvalitní drink např. prosecco nebo si návštěvník vybere welcome drink u barmana, který namíchá nápoj dle požadavků. V pozadí stále ještě figuruje molekulární bar, suchý led apod., který v návštěvníkovi akce zanechá dojem hned od začátku. V případě, že chcete, aby se váš host na akci cítil dobře již od prvních minut, nabídněte mu něco jiného, než to, co je obvyklé. Samozřejmě hodně lidí namítne, že je to drahá záležitost. Je potřeba si však uvědomit cíl dané akce. Pokud se jedná o akci, na které se sejdou klienti, budete s nimi chtít pravděpodobně udržovat obchodní vztahy i do budoucna. Proč tedy neinvestovat pět korun navíc a přivítat klienta proseccem? Určitě to ocení.
Sledujte náš blog i nadále. Budeme vám přinášet zajímavosti ze světa cateringu a organizace akcí.
Nejnovější komentáře